VELLINGE FOTOKLUBB VFK
PROJEKT Vårt senaste projekt är en bilddokumentation med kommentarer av kommunens olika delar 2011. Olika urval av bilderna (drygt 1000 st) kommer att presenteras på olika sätt (projektorbilder, pappersbilder etc) i olika sammanhang (föredrag med bildspel, biblioteksutställningar, utställningar i vår Höllviken-monter etc). Vellinge Fotoklubb genomför med jämna mellanrum olika fotografiska projekt i hemkommunen och även utanför. Några av dessa är "100 år i Vellinge", "Småvatten" och "Skånes kust". Det senare visades hösten -99. Ett annat projekt gällde dokumentation av dagens Vellinge och döptes till "Vellinge 2000". De genomförda projektens bilder hamnar sedan i arkivet, som på så sätt växer och efterhand blir en riktig bildskatt. Bl a ur denna togs bilderna som visade Vellinge för 100 år sedan. Här finns även gamla smalfilmer, nu digitaliserade, som visas regelbundet. Våra bildhäften "VELLINGEBILDER" 1 - 3 innehåller främst fotografier från 1900-talets tidigare del (ca 1900-1940). Häftena finns att låna eller köpa på biblioteket i Vellinge. Under 2007 genomförde VFK ett LINNÉ-projekt som mynnade ut i utställningar på kommunens bibliotek. Här är länkar till: "Vellinge 2000" Andra projekt Bildhäften Linné-projektet (mycket stor fil; ha tålamod)
UTSTÄLLNINGAR Vellinge Fotoklubb har en permanent utställnings- monter i Toppen-gallerian, Höllviken. Här skiftas medlemmarna om att ca en månad i taget ställa ut 8-10 pappersbilder med ett självvalt tema. På en annan sida finns länkar till bildexempel från de olika utställningarna. Dessutom har vi en monter på Vellinge bibliotek.
I samband med klubbens 50-årsjubileum ställde ett tjugotal medlemmar ut sina bilder Skanörs bibliotek fram till påsk 2016. Här några bilder från vernissagen, tagna av J-Å Hillarp (klicka).