VELLINGE  FOTOKLUBB
Vellinge Fotoklubb
upp
Några resultat från tidigare externa tävlingar (klicka på bilderna)
Skånefoto 2007
Trekampen 2009
Trekampen 2014
Trekampen 2015 svart/vitt
Trekampen 2015 digitalt
Trekampen 2015 färg påsikt resultathäfte (klicka), juryomdömen (klicka)
Trekampen 2012
Trekampen 2017
Trekampen 2018 juryomdömen: sv/vi (klicka), digitalt (klicka), påsikt (klicka)
Några resultat från tidigare interna tävlingar (klicka på bilderna)
Bildcupen 2013
Bildcupen 2014
Digitalcupen 2015
Digitalcupen 2016
Digitalcupen 2017
Digitalcupen 2018
Resultat av Månadstävlingar (interna):
Månadstävling 2019-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 7 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
1. B-E Björnhov: Molnbank
Digitalbilder Tema: Stadslandskap 95 tävlande bilder Jury: Alingsås
Påsiktsbilder färg Tema: inget 95 tävlande bilder Jury: Lidköping
Påsiktsbilder monokromt Tema: inget 67 tävlande bilder Jury: Ställdalen
Månadstävling 2019-2: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 11 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
Resultat av Klubbtävlingar (interna):
Klubbtävling 2019-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 17 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Tyringe FK) kommentarer finns här (klicka).
1. T Hansen: Vindkraft
1. J Svegborn: Insyn
RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling 2020 (extern): Tio bilder valdes ut att representera VFK i tävlingen. Tävlingsresultatet: VFK blev 25:a av 45 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se bilderna. RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling 2019 (extern): Tio bilder valdes ut att representera VFK i tävlingen. Tävlingsresultatet: VFK blev 10:a av 37 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se bilderna.
Klubben ser tävlingsverksamheten som en bra aktivitet för att deltagaren får en möjlighet att ytterligare utveckla sin fotograferingsförmåga på flera plan som det konstnärliga, fototekniska, bildseende och skapande samt får en tydlig återkoppling på resultatet från duktiga domare, vilket gör att den tävlande kan ytterligare förbättra sina färdigheter, och så är det ju roligt att tävla. Det finns tävlingar för alla med olika svårighetsnivåer, både inom klubben och utanför klubben, med andra klubbar och på riksnivå. Klubben stöttar med råd inför en del av tävlingarna. Kika in i tävlingsgallerierna nedan och se på bilderna i tidigare tävlingar.
TÄVLINGAR
Tävling
Beskrivning
Typ
Klubbmäster- skapet
Ranking
Månadstävling
Digital bild tagen under inlämningsmånaden och de två månaderna närmast före inlämningsmånaden. Bilderna läggs upp på hemsidan och bedöms av klubbens medlemmar. Resultatet presenteras vid klubbmöte med diskussion där domarkommittén kommenterar alla inlämnade bilder.
Intern
Nej
--
Klubbtävling
Digitala bilder med tema. Bedömning av annan klubb. Två bilder per medlem. Rangordning av de 15 främsta och kommentarer till de 10 främsta.
Intern
Ja
1
Trekampen
Eslöv, Vellinge och Ystad tävlar i tre klasser som bedöms av externa klubbar.
Extern
Ja
2
“Sparringpartner”
Vi utmanar en lämplig fotoklubb på fototävling som bedöms av en tredje klubb.
Extern
Ja
2
RSF klubbtävling
Årligen återkommande tävling mellan Sveriges fotoklubbar anslutna till RSF. Varje klubb deltar med 10 digitala bilder, färg eller svartvitt, från fem till tio fotografer. Fotograf kan endast delta för en klubb med max två bilder.
Extern
Ja
4
Riksfotoutställningen
Riksfotoutställningen består av sex olika klasser inklusive en för unga fotografer och en för bildspel.
Extern
Ja
5
Klubbtävling 2019-2: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 25 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Linköpings FK) kommentarer finns här (klicka).
1. H von Holten: Mystik på Måkläppen
Månadstävling 2019-3: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 12 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
1. F Maurer: Frisörsglädje
Klubbtävling 2020-1, tema “VATTEN”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 22 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Höganäs FK) kommentarer finns här (klicka).
1. G Gudmundsson: Den gamle och havet
Månadstävling 2020-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 10 icke placerade i slumpvis ordning. 26 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
Månadstävling 2020-2 (tema SPÅR): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 25 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
Klubbtävling 2020-2, tema “STADSLIV”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 15 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Eslövs FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Wollard: Fokus på vågen
1. R Ingemansson: Venedig
1. T Hansen: 1570 mot Malmö C
Månadstävling 2020-3: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 11 främsta i ordning med fotografens namn plus de 6 icke placerade i slumpvis ordning. 21 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. A-K Wihlborg: Skegriedösen i Vintergatan
RSF: Riksfotoutställningen 2020 – kollektion digitalbilder (extern): 2 medlemmar representerade VFK i tävlingens klass ”Kollektion” och premierades. Agneta Thulin Landgren med silvermedalj och Britt-Elise Björnhov med bronsmedalj. Kollektionerna presenteras här. Klicka på bilderna till höger.
Agneta
Britt-Elise
Klubbtävling 2020-3, tema “LINJER”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 15 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Tyringe FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. T Hansen: Teide
1. M Stafström: Gråhäger
Klubbtävling 2020-4, tema “HUMOR”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 18 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Värnamo FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. J Svegborn: Vem är du?
Månadstävling 2020-4: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 9 icke placerade i slumpvis ordning. 28 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
Månadstävling 2020-5: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 10 icke placerade i slumpvis ordning. 28 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Lundquist: Skäralid
Klubbtävling 2021-1, tema “SYDKUSTEN”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 22 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Fjälkinge FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. A-K Wihlborg: Måkläppen
Månadstävling 2021-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 30 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. C Wattmo: Gömt i snö
Månadstävling 2021-2 (tema SPÅR): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Lundquist: Spårljus
RSF: Riksfotoutställningen 2021: 4 VFK-fotografer utmärkte sig: Lennart Hansson, Tomas Hansen, Agneta Thulin- Landgren och Alf Fredlund. Klicka på bilden till höger för att se deras tävlingsbilder.
Klubbtävling 2021-2, tema “MOTLJUS”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 26 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Askersunds FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Alf Fredlund: Stojande vinterbadare
Månadstävling 2021-3: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 12 icke placerade i slumpvis ordning. 31 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Lundquist: I naturen finns det plats för alla
Falsterbo Bird Show 2021 VFK deltog i år på Falsterbo Bird Show med en fotoutställning, samt en tävling där bästa bild röstades fram. Totalt visade 9 fågelfotografer 18 bilder. Tävlingsresultat 'Bästa bild': 1:a plats: Kärrhök med en harpalt i klorna, Helen von Holten 2:a plats: Glada, Mats Stafström 3:e plats: Storspov, Tomas Hansen Klicka på bilden till höger för att se alla tre i stort format.
Klubbtävling 2021-3, tema “Gatuliv (med fokus på människor”): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 13 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Ystads FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Agneta Thulin-Landgren: Mitt i vimlet
Månadstävling 2021-4: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 9 icke placerade i slumpvis ordning. 34 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. M Stafström: Bergfink
Klubbtävling 2021-4, tema “Rörelse”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 17 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Mariestads FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Tomas Hansen: Stammar
Månadstävling 2021-5 (tema PORTRÄTT): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn. 18 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. A Thulin-Landgren: Förundran
RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling 2021 (extern): Tio bilder valdes ut att representera VFK i tävlingen. Tävlingsresultatet: VFK blev 36:a av 46 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se bilderna.
Månadstävling 2022-1: Till höger ser du vinnarbilderna (dött lopp). Klicka på dem för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 12 icke placerade i slumpvis ordning. 31 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. A Thulin-Landgren: Välkommen till världen, lillebror
1. M Stafström: Vinterfågel inpå knuten
Klubbtävling 2022-1, tema “Spegling(ar)”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 20 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Stenstorps FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Tomas Hansen: Fladdermöss
Månadstävling 2022-2 (tema: KREATIV BILD): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 2 icke placerade i slumpvis ordning. 20 medlemmar röstade. Inga jury-kommentarer den här gången.
1. A Fredlund: Tranor
Klubbtävling 2022-2, tema “Vattendroppar”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 17 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Karlskoga FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Leif Lundquist: Efter regn kommer sol
RSF: Riksfotoutställningen 2022: 5 VFK-fotografer utmärkte sig: Mats Stafström, Jackie Wahrgren, Lennart Hansson, Tomas Hansen och Britt-Elise Björnhov. Klicka på bilden till höger för att se deras tävlingsbilder.
Månadstävling 2022-3 : Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 20 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Lundquist: Sommar
Falsterbo Bird Show 2022 Vellinge Fotoklubbs specialgrupp inom fågelfotografering arrangerade en tävling med fågelbilder från Sverige där alla besökare på Falsterbo Bird Show kunde rösta fram ’Bästa bild’. Nio fotografer visade upp 22 bilder. Det lämnades in imponerande 479 röster och vinnande bild på den brandkronade kungsfågeln fick 55 röster, bara en röst mer än bilderna på en delad andraplats. 1:a plats med 55 röster: Brandkronad kungsfågel, Foto: Christer Landgren 2:a plats med 54 röster: Berguv, Foto: Helen von Holten 2:a plats med 54 röster: Röd Glada och Skata, Foto: Rolf Ingemansson 3:e plats med 43 röster: Gråhäger, Foto: Helen von Holten I samband med detta drogs tre vinster bland dem som röstat på den vinnande bilden. Vinnarna fick presentkort (300, 200 respektive 150 kr) på Naturbutiken - www.naturbutiken.se. 1:a pris, Sandybelle Newstam, Falsterbo 2:a pris, Mikaela Nilsson, Örebro 3:e pris, Emil Brorson, Malmö
Klicka på bilden för att se de fyra vinnar-bilderna
Klubbtävling 2022-3, tema “Häst(ar)”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 25 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Bollnäs FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Kjell Wihlborg: Arbetsdag
Resultat av TREKAMPEN 2019 (extern) arrangerad av Ystads Fotoklubb: Klicka på bilderna nedan för att se de 25 bäst placerade bilderna i varje tävlingsklass. Deltagare: Ystads Fotoklubb (YFK), Vellinge Fotoklubb (VFK), Eslövs Fotoklubb (EFK).
Digitalbilder Tema: Stadslandskap 95 tävlande bilder Jury: Alingsås
Påsiktsbilder färg Tema: inget 95 tävlande bilder Jury: Lidköping
Påsiktsbilder monokromt Tema: inget 67 tävlande bilder Jury: Ställdalen
Resultat av TREKAMPEN 2022 (extern) arrangerad av Eslövs Fotoklubb (klicka): VFK vann för tredje gången i rad och säkrade därmed vandringspriset. EFK:s resultathäfte finns här (klicka). Klicka på bilderna nedan för att se de VFK-bilder som placerade sig bland de 25 bästa i varje tävlingsklass. Deltagare: Ystads Fotoklubb (YFK), Vellinge Fotoklubb (VFK), Eslövs Fotoklubb (EFK).
Digitalbilder tema Spår
Påsiktsbilder färg
Påsiktsbilder SvartVitt
Månadstävling 2022-4 : Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 11 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 26 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Hansson: Regndag i obygden
RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling 2022 (extern): Tio bilder valdes ut att representera VFK i tävlingen. Tävlingsresultatet: VFK blev 16:de av 43 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se bilderna.
Klubbtävling 2022-4, tema “Lång exponering”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 22 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Enskede FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Alf Fredlund: Mot Kastrup
Månadstävling 2022-5 (tema BILD TRIXAD I DATOR): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 3 icke placerade i slumpvis ordning. 20 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. M Clarén: Ett stänk gin, tack
Månadstävling 2023-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 7 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. J Clarén: Isbrytare
Klubbtävling 2023-1, tema “Övergiv/en, /et, /na”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 33 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Värnamo FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Rolf Ingemansson: Övergivet godståg
Månadstävling 2023-2: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 7 icke placerade i slumpvis ordning. 31 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. M Clarén: Lemondrop
Resultat av TREKAMPEN 2023 (extern) arrangerad av Vellinge Fotoklubb. VFK segrade. Resultathäfte finns här (klicka). Klicka på bilderna nedan för att se de bilder som placerade sig bland de 25 bästa i varje tävlingsklass. Deltagare: Ystads Fotoklubb (YFK), Vellinge Fotoklubb (VFK), Eslövs Fotoklubb (EFK).
Digital, motto “Övergiv-en/-et/-na”
Färg påsikt
Monokroma påsikt
Klubbtävling 2023-2, tema “Ledande linjer”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 28 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Askersunds FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Mats Stafström: Metodisk träning
Månadstävling 2023-3 tema HIGH KEY: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 2 icke placerade i slumpvis ordning. 22 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. M Stafström: Skärfläcka close-up
Klubbtävling 2023-3, tema “Det låga perspektivet”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 26 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Falköpings FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Tord Andreasson: Låg profil
VFK på Falsterbo Bird Show 2023 Vellinge Fotoklubbs specialgrupp inom fågelfotografering arrangerade en tävling med fågelbilder från Sverige där alla besökare på Falsterbo Bird Show kunde rösta fram ’Bästa bild’. Tolv fotografer visade upp 22 bilder. Det lämnades in 385 röster varav vinnande bild fick 73 röster. 1:a plats med 73 röster: Skrattmås, Foto: Alf Fredlund 2:a plats med 56 röster: Ängshök, Foto: Tomas Hansen 3:e plats med 29 röster: Sothöna, Foto: Tomas Hansen I samband med detta drogs tre vinster bland dem som röstat på de tre främst placerade bilderna. 1:a pris, Christer Holgersson, Höllviken Presentkort 500 kr + Lens Cleaning Kit mm – totalt värde ca 1000:- 2:a pris, Gert Andersson, Lund Presentkort 500 kr + Kikaresele mm - totalt värde ca 800:- 3:e pris, Jan Dabolins, Gunnilse Handaxelväska mm - totalt värde ca 600:-
Klicka på bilden för att se ett kollage från tävlingen inkl. deltagande bilder.
Månadstävling 2023-4 : Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 11 icke placerade i slumpvis ordning. 23 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Ch Landgren: Ljusgul höfjäril
Månadstävling 2023-5 tema MONOKROM: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de xx icke placerade i slumpvis ordning. 23 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. xx
resultat i januari 2024
Klubbtävling 2023-4, tema “Mellan ljus och mörker”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 20 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Ölands FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. Anders Hansson: Egen tid
RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling 2023 (extern): Tio bilder valdes ut att representera VFK i tävlingen. Tävlingsresultatet: VFK blev delad 13:de av 48 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se bilderna.